Vergunning onherroepelijk voor woontoren Foruminvest in Amstelveen

De bouwvergunning die Foruminvest Amstelveen B.V. heeft verkregen voor de realisatie van een woontoren gelegen op de kruising van de Beneluxbaan en de Rembrandtweg in Amstelveen is onherroepelijk geworden. De start van de sloop staat gepland voor de eerste week van september.

Het project omvat een woongebouw van 18 lagen met 276 appartementen, waarvan meer dan 80% in het middeldure huursegment. Het huidige verouderde kantoorgebouw wordt gesloopt. Door de gunstige ligging t.o.v. openbaar vervoer (tram) direct naast de locatie kunnen toekomstige bewoners binnen circa zeven minuten in het Stadshart en op de Zuidas zijn. Daarnaast kunnen de toekomstige bewoners gebruik maken van elektrische deelauto’s.

Er is veel aandacht besteed aan een gezonde en duurzame woonomgeving. Alle appartementen worden gekenmerkt door een hoogwaardig afwerkingsniveau. Daarnaast heeft elke woning een eigen balkon, ook de kleinere woningen. Het gebouw wordt verder voorzien van een WKO-installatie, zonnepanelen en hoogwaardige isolatie in combinatie met CO2 gestuurde ventilatie. Alle appartementen hebben daarnaast een hoog rendement warmte-terugwinningsinstallatie (wtw) en een aparte douche wtw. In de algemene ruimten komt LED-verlichting. Het voormalige parkeerterrein wordt omgezet naar groen en er wordt een (drielaagse) ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. In het maaiveld is een waterretentiesysteem opgenomen om regenwateroverlast te beperken.

Als aannemer is Heddes Bouw & Ontwikkeling gecontracteerd. ABN AMRO is als projectfinancier betrokken. Foruminvest werd juridisch bijgestaan door Lexence advocaten en notarissen. Het ontwerp is van de hand van architectenbureau OZ en Forum Concept & Design, het ontwerpbureau van Foruminvest.