De Kerverij

Valkenswaard

Project details

BVO:9.600

Appartementen:28

Parkeerplaatsen:500

Architecten:Paul Saanen A.V.B. - Jo Knoups B.I.

Locatie:Valkenswaard

Status:Opgeleverd

Omschrijving

Valkenswaard ligt in een aantrekkelijke regio met een landelijke omgeving. De gastvrije sfeer is uitnodigend voor bezoekers uit een groot verzorgingsgebied dat zich uitstrekt van Eindhoven tot de Belgische grens. Valkenswaard heeft ook een levendige toeristenindustrie die zorgt voor 12% van de omzet in het centrum van de stad.
De gemeente koos Foruminvest als projectontwikkelaar met bewezen ervaring in het behouden en terugwinnen van koopkracht. De eerste doelstelling was het bestaande winkelgebied te versterken door aantrekkelijke en hoogwaardige commerciële gebieden te ontwikkelen aan zowel de west- als de oostzijde van de Eindhovenseweg. De tweede belangrijke doelstelling was de uitbreiding van recreatieve voorzieningen. De nadruk ligt dan ook op het aanbod van mode en restaurants en andere horeca. Naast de al bestaande Nederlandse ketenbedrijven zorgen kleine (lokale) detailhandelaren voor nieuwe kwaliteit.
De ontwikkeling vond plaats in nauwe samenwerking met de gemeente Valkenswaard. In deze samenwerking was Foruminvest voornamelijk verantwoordelijk voor het verwerven van het grondgebied, het ontwikkelen van de gebouwen en het vinden van de juiste huurders.
De samenwerking heeft geresulteerd in zeer fraaie openbare ruimte, die bijdraagt aan de verwezenlijking van een succesvol stadscentrum.