De Driehoek

Oldenzaal

Project details

BVO:12.300

Appartementen:64

Parkeerplaatsen:440

Architecten:RPHS ARCHITECTEN

Locatie:Oldenzaal

Status:Opgeleverd

Bekijk website

Omschrijving

Oldenzaal verloor koopkracht aan grote steden in de regio. In overleg met het stadsbestuur heeft Foruminvest voorgesteld om een ​​hoogwaardig winkelcentrum te realiseren in het historische stadsdeel. Het doel was om de bestaande structuren te respecteren, zodat de gehele binnenstad ervan kon profiteren.
Het nieuwe winkelcentrum De Driehoek sluit naadloos aan op het bestaande winkelcentrum De Vijfhoek en creëert met de markt een nieuw, levendig, en groot voetgangersgebied in de vorm van de bekende “winkel-acht”. Er is een ondergrondse parkeergarage, en een supermarkt op gelijk niveau. Boven het winkelcentrum is de woonfunctie van het stadscentrum behouden dankzij de bouw van 64 appartementen. Kort na de opening heeft de ondergrondse parkeergarage de onderscheiding gekregen van meest klantvriendelijke parkeergarage in Nederland.
Het commerciële succes van De Driehoek waarborgt een goede concurrentiepositie van Oldenzaal op lange termijn. In 2001 ontving het winkelcentrum de jaarprijs van de Nederlandse Raad van Winkelcentra.

NRW Jaarprijs: Eerste prijs voor beste winkelcentrum in Nederland