Gran Shopping Mongolfiera

Molfetta

Project details

BVO:36.000

Parkeerplaatsen:2.300

Architecten:C Concept Design - IRCI

Locatie:Molfetta

Status:Opgeleverd

Bekijk website

Omschrijving

Molfetta is een belangrijke havenstad met ruim 61.000 inwoners in Puglia, aan de Adriatische kust, 25 km ten noorden van Bari. De economie van de stad is voornamelijk gebaseerd op de voedingsmiddelenindustrie, visserij, bouwmaterialen en scheepsbouw. De haven van Molfetta is uitgegroeid tot de grootste van Puglia met een kade voor cruiseschepen die van en naar Oost-Europa varen.

Gran Shopping Mongolfiera introduceert in Puglia een modern en nieuw soort winkelcentrum voor Italië. Door haar ligging is het winkelcentrum zeer aantrekkelijk voor de inwoners van de zuidelijke provincie van het Bari-gebied; van Barletta tot Bari.

Het winkelcentrum telt 109 winkels en een hypermarkt op circa 35.000 m² op begane grond niveau. Er zijn 2.300 parkeerplaatsen met aansluiting op de drie ingangen van het winkelcentrum.
De sfeer van het prachtige, historische centrum van Molfetta is terug te vinden in Gran Shopping Mongolfiera. De architectuur heeft een nautisch thema. Het compacte winkelcircuit omvat drie galerijen met winkels aan weerszijden en een hypermarkt. Er zijn drie ruime pleinen, waaronder een foodcourt. Het grote plein aan de hoofdingang is geschikt voor evenementen en modeshows.
De gemoedelijke sfeer zorgt ervoor dat de bezoekers langer in het winkelcentrum blijven en op de overdekte pleinen neerstrijken, waardoor het centrum een belangrijke ontmoetingsplek is geworden in Molfetta.

CNCC Italy award – Beste marketingcampagne van Italië

Forum Real Estate Management is verantwoordelijk voor het asset management van het winkelcentrum.