Foruminvest verkoopt ibis Styles hotel in Rotterdam aan Corum

Foruminvest heeft de verkoop van het ibis Styles hotel in Rotterdam aan Corum Asset Management succesvol afgerond. Dit nieuwgebouwde hotel, bestaande uit 250 kamers, is verkocht aan de Franse institutionele investeerder en wordt beschouwd als een van de grootste hoteltransacties van 2023 in Nederland. 

Het ibis Styles hotel bevindt zich in Rotterdam, naast de hoofdingang van het Ahoy Convention Centre, en is volledig verhuurd aan HR Group voor minimaal 25 jaar. Tal van duurzaamheidsmaatregelen zijn geïmplementeerd, wat heeft geresulteerd in het behalen van een A++ energielabel. Dit sluit perfect aan bij de langetermijninvesteringsstrategie van Corum Asset Management.  

Mélanie Ballu, Investment Director bij CORUM: “Deze Core-investering sluit naadloos aan bij onze lange termijn visie. De transactie met Foruminvest is zeer succesvol en soepel verlopen.” 

Aerjen Koeneman, Managing Director bij Foruminvest NL: “Deze turnkey ontwikkeling van dit ibis Styes hotel is een perfect voorbeeld van onze hotelstrategie; bruisende locaties, aantrekkelijke brands en ervaren huurders. Dit spreekt investeerders in de hotelsector enorm aan. Deze eerste verkoop aan Corum markeerde het begin van een succesvolle samenwerking.’’ 

David Ermia, CEO van Foruminvest: “Foruminvest heeft haar roots in retailontwikkelingen en heeft in die sector decennia lang toonaangevende projecten in Europa gerealiseerd. Sinds enkele jaren ligt de focus op het ontwikkelen van hotelprojecten. De ervaringen in retailprojecten zijn zeer waardevol gebleken voor de hotelsector. Foruminvest richt zich erop om in de hotelvastgoed sector uit te groeien tot een van de belangrijkste spelers in Europa, waarbij de hotelontwikkeling in Rotterdam Ahoy een goed voorbeeld is voor wat er in de pipeline zit. Binnenkort zullen wij weer een aantal nieuwe hotelontwikkelingen onthullen waaronder een 5 sterren hotel op een iconische plek.”

De hoteloperaties van de ibis Styles in Rotterdam zijn begonnen in september 2023 met een bezettingsgraad van 95 procent in het eerste weekend.