Foruminvest koopt kantoorgebouw Glashaven in Rotterdam voor herontwikkeling naar hotel

Foruminvest heeft het kantoorgebouw Glashaven, gelegen op het bruisende Wijnhaven-eiland in het centrum van Rotterdam, onlangs aangekocht van Amvest. Het bestaande gebouw zal met respect voor het huidige ontwerp worden getransformeerd tot een duurzaam 4-sterren hotel.

Het gebouw omvat circa 9.000m2 en wordt herontwikkeld tot ruim 225 hoogwaardige hotelkamers. Daarnaast wordt op de begane grond een restaurant en bibliotheek met werkplekken gerealiseerd, waar ook de buurt van harte welkom is. Het bestaande gebouw (energielabel E) wordt ingrijpend getransformeerd naar een duurzaam hotel met BREEAM Excellent certificering. Bovendien streven ontwikkelaar en hotelexploitant ernaar om bij opening al te voldoen aan de ‘Paris Proof’-normen voor 2045, waarbij een optimale balans wordt gezocht tussen kosten, CO2-besparing en verbeterd comfort.

Het toekomstige hotel bevindt zich in het Maritiem District, een bijzonder deel van Rotterdam dat is afgezonderd van de drukte, en dát midden in het hart van de stad. Hier geniet je van het beste van twee werelden. Ruimtelijk en rustig, maar tegelijkertijd op loopafstand van de bruisende cafés, restaurants en winkels. Dit nieuwe hotel zal niet alleen voor de buurt een aanwinst zijn maar zal ook een positieve invloed hebben op de beleving van de hele stad.

De ontwikkeling van dit hotel sluit naadloos aan bij de investeringsstrategie van Foruminvest, gericht op hoogwaardige locaties in sterke Europese steden en populaire toeristische bestemmingen. Hiermee wordt de positie van Foruminvest als toonaangevende hotelontwikkelaar in Europa verder versterkt.