Foruminvest koopt grond voor hotelontwikkeling bij Milaan

De Italiaanse dochter van de Nederlandse vastgoedonderneming Foruminvest heeft een terrein van 11.500 m2 gekocht bij Milaan voor een nieuwe hotelontwikkeling.

De kavel ligt naast de internationale terminal van Milaan Malpensa Airport op het MXP Business Park. Het vliegveld is de grootste internationale luchthaven in Noord-Italië en de op één na grootste in Italië. Accor zal het management voeren van het nieuwe hotel en de eerste TRIBE van Italië, een merk van Ennismore, een lifestyle-divisie van Accor.

Het hotel zal 240 kamers huisvesten, waaronder 10 suites, een fitnesscentrum, vergaderzalen, een restaurant en bar op de begane grond en een zwembad op het dakterras. In totaal zijn er 130 parkeerplaatsen onder en rond het gebouw.

De bouw begint in het tweede kwartaal van 2022 en het hotel zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023 worden geopend.

De aankoop is volledig in lijn met de investeringsstrategie van Foruminvest in eersteklas vastgoed in veerkrachtige Europese steden en vrijetijdsbestemmingen zoals Milaan en Como, en bevestigt de investeringsstrategie van Foruminvest op de Italiaanse markt.

In Italië beheert Forum Real Estate Management (FREM) een portefeuille van 13 projecten met een waarde van  1 miljard euro.De grond is aangekocht van Villa Carmen Srl, een joint venture tussen Schiphol Real Estate, Finiper en Michele Molina CM. Foruminvest Italia werd bijgestaan door Conti Studio Legale, Fortvny (Harry Mills Sciò) trad op als hospitality adviseur. Mulderblauw uit Nederland, ondersteund door het in Milaan gevestigde ADD, is verantwoordelijk voor het architectonisch ontwerp, in nauwe samenwerking met Forum Concept&Design, de inhouse  architecten van Foruminvest.